Forum Kayıt  Giriş
Thursday, February 09, 2012
  Ara

 

 

Reklamlar

Küçült

                                      
                                      
Forum

Küçült

 
  Forum  Deniz Canlıları  Deniz Balıkları  Sinarit
Previous Previous
 
Next Next
New Post 3/2/2009 7:09 PM
  Azzaro
139 posts
www.spearclub.com
10th Level Poster


Sinarit 

Sinarit(Dentex dentex)

Familya:Sparidae(karagöz-mercan)


Ege,Akdeniz ve Marmara’da bulunur,fakat Marmara’da nadir olarak gözlemlenir.Kıyı tipi olarak bir çok bölgederastlamak mümkündür.Sürpriz av verme oranı çok yüksek olmakla birlikte genel olarak zıpkınla
avlanma derinliği orta sulardır.Sürü ,küçük gruplar halinde yada tek tek gözlemlenebilirler.Derinliğe bağlı olarak sürü davranışları değişiklik gösterir.Sese ve harekete karşı çok duyarlıdırlar.Etçil ve oldukça aktif avcılardır.Çene yapıları çok kuvvetlidir.Üst ve alt çenelerinde sivri dişler bulunur.Ortalama 2-3 kg olurlar.Türkiye sularında 14-15 kg kadar boylanabildikleri bilinir.
Besinlerini küçük balıklar,karidesler,istakozlar,yengeçler,deniz kestaneleri,sübye ve ahtapot yavruları oluşturur.Vücutları yanlardan hafifçe basık ve yüksek yapılıdır.Bölgesel olarak farklı ırkları bulunmakla birlikte genel olarak renkpembemsi gümüşi üzerine dalgalar halinde hafif gri beneklidir.Başında oldukça belirgin olan mavi benekler tüm vucudunda görülür.Göğüs yüzgeçleri oldukça uzundur.Suların ısınmasıyla üremeye başlarlar.Hermafroditizm denen cinsiyet değiştirme davranışları da görülür.
Oldukça aranan bir zıpkın ve olta balığıdır.Tatil yörelerinde oldukça değerli olarak piyasa bulur.

Yazar:Nail SEVİNGEL

 
Previous Previous
 
Next Next
  Forum  Deniz Canlıları  Deniz Balıkları  Sinarit
sayaç

Küçült

 

 

İçerik:Savaş Doğan   Kullanım Şartları  Gizlilik